Cesta z Brno do Záhřebu trvá něco přes pět hodin. Kolem čtvrté hodiny jsme na místě. Pojíme pleskavicu s ajvarem a čekám až pomalu dorazí ostatní vinaři. Všichni vinaři jsou ubytování v hotelu Westin. Díky společné slevě si tak mohu užívat pohled na Záhřeb z 11. patra hotelu. Kolem sedmé hodiny vyrážíme do Cafe U Dvoriste, kde je připravenou neformální zahájení festivalu. Každý z vinařů dá na stůl jednu - dvě lahve. A začne příjemná degustace ve stylu "vinaři-sobě". Zde malá foto ochutnávka.
|
Malá místnost se rychle zaplnila - atmosféra je skvělá |
|
Kamkoliv se podívám vždy mám v objektivu Milana Nestarce |
|
Soustředěně krouží |
|
V družném rozhovoru je i paní Wassman z maďarské Viláně a Mišo ze Slobodného vinárstva |
|
Hlavní organizátor Marko Kováč má už opravdu hlad |
|
Stolní fotbálek je ideální zábavu pro přírodní vinaře |
|
Milanovy vína mají velký úspěch. Na této fotce si Benoit Tarlant užívá nové Milanovo vína Micky-maus! |
Velmi milé, spontánní a upřímné setkání vinařů, kteří jsou naladěni na stejné notě. Žádná okázalost, skvělá vína a lidé. V pátek ráno vstáváme a přesouváme se autobusem do 130 km vzdálené Lublaně, kde v kouzelném prostředí Ljubljnaského hradu vypukne 3. ročník Label Grand Karakkter.
Žádné komentáře:
Okomentovat