sobota 13. prosince 2014

Záhřeb - čtvrteční soaré

Cesta z Brno do Záhřebu trvá něco přes pět hodin. Kolem čtvrté hodiny jsme na místě. Pojíme pleskavicu s ajvarem a čekám až pomalu dorazí ostatní vinaři. Všichni vinaři jsou ubytování v hotelu Westin. Díky společné slevě si tak mohu užívat pohled na Záhřeb z 11. patra hotelu. Kolem sedmé hodiny vyrážíme do Cafe U Dvoriste, kde je připravenou neformální zahájení festivalu. Každý z vinařů dá na stůl jednu - dvě lahve. A začne příjemná degustace ve stylu "vinaři-sobě". Zde malá foto ochutnávka.

Malá místnost se rychle zaplnila - atmosféra je skvělá
Kamkoliv se podívám vždy mám v objektivu Milana Nestarce


Soustředěně krouží

V družném rozhovoru je i paní Wassman z maďarské Viláně a Mišo ze Slobodného vinárstva

Hlavní organizátor Marko Kováč má už opravdu hlad

Stolní fotbálek je ideální zábavu pro přírodní vinaře

Milanovy vína mají velký úspěch. Na této fotce si Benoit Tarlant užívá nové Milanovo vína Micky-maus!
 Velmi milé, spontánní a upřímné setkání vinařů, kteří jsou naladěni na stejné notě. Žádná okázalost, skvělá vína a lidé. V pátek ráno vstáváme a přesouváme se autobusem do 130 km vzdálené Lublaně, kde v kouzelném prostředí Ljubljnaského hradu vypukne 3. ročník Label Grand Karakkter.

Žádné komentáře:

Okomentovat